CCOO, subjecte col•lectiu

Un sindicat serveix per canviar les coses que no són justes. 


Un sindicat és tu i tu i tu, i jo… El sindicat som nosaltres. Nosaltres en marxa, nosaltres posant-nos d’acord, generant intel•ligència col•lectiva, construint propostes, lluitant.


Com més gran és el nosaltres, més aconseguim influir en el demà, en aquest futur que maldem per construir amb la nostra voluntat. Com més organitzat és el nosaltres, més solidaritat generem avui, en aquest present que intentem fer més solidari, més digne.

La feblesa de la persona sola amb la seva força de treball davant qui té el poder i els diners sempre ha estat la mateixa. La coneixem. Ens coneixem.


El poder i la riquesa tenen ara unes característiques diferents. Estan organitzats de forma global, més enllà d’un territori i d’un estat. Han canviat l’organització del treball, fracturant-lo, deslocalitzant-lo. Fracturant-nos, deslocalitzant-nos. Ens costa construir identitats col•lectives, amb aquesta organització del treball. Ens costa parlar entre nosaltres per conservar el pensament propi. El poder també és el poder de la comunicació, i el discurs dominant és molt dominant. Però encara sabem que és veritat que la riquesa només es produeix treballant, i que tots els tripijocs financers només es poden sustentar en l’economia real, en el treball i en les veritats tangibles que constatem dia a dia.

Necessitem sindicats més forts, més globals. Com aconseguir-ho quan tenim una correlació de forces tan desfavorable? Tornant a intentar-ho. CCOO es proposa organitzar el nou precariat, organitzar-se en cada centre de treball, intervenir davant qualsevol forma de poder, des de l’empresa, la patronal, les administracions públiques i les grans multinacionals i els engendres internacionals que les sustenten. CCOO es proposa augmentar les formes d’ajuda mútua que ens poden protegir també quan perdem la feina. CCOO es proposa reagrupar la negociació col•lectiva perquè sigui de veritat col•lectiva. CCOO es proposa treballar amb totes les organitzacions amb les quals compartim aquest afany de justícia, de repartiment de la riquesa, de creació de llibertat.

CCOO es proposa que tu siguis activista, protagonista d’aquesta història, de la història. 

Et demano que no permetis que aquest nosaltres es converteixi en un “vosaltres”. Perquè sigui un nosaltres, tu hi fas falta.Comparteix a GooglePlus
    Blogger
    Facebook

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada